Faik Konitza

Bibliographie

Liens

Fototentoonstelling: "Albanië, van de ene wereld naar de andere"

2 mei 2015 om 18u00 

Ducpétiauxlaan 68, 1060 Sint-Gillis

Konitza ASBL nodigt u van harte uit voor de fototentoonstelling van Loïc Chauvin en Christian Raby.

Kristaq Sotiri maakt onmiskenbaar deel uit van de familie van grote fotografen die Albanië gekend heeft voor de Tweede Wereldoorlog. Zijn technische kwaliteit en de gekozen onderwerpen getuigen op talentvolle wijze van een tijd van ingrijpende veranderingen, ookal is zijn productiviteit in duur en hoeveelheid niet te vergelijken met die van de Marubi-dynastie die nu internationale erkenning geniet. Van het Ottomaanse tijdperk naar een moderne Albanese staat. Het werk dat hij ons heeft nagelaten vertoont duidelijk de sporen van een auteur die bijdraagt aan, maar ook het product is van de maatschappij die hij observeert.

Loïc Chauvin verkent de Albanese fotografie al meer dan 20 jaar. In 1995 publiceerde hij een boek gewijd aan de Marubi-dynastie, Albanië, gezicht van de Balkan (Arthaud, Parijs).
Christian Raby studeert Geschiedenis van de Fotografie aan de Universiteit van Chicago in Parijs. In 2006 vervoegde hij Loïc Chauvin, en verkende met hem de Albanese fotografie.
Renaud Dorlhiac is historicus en schrijver. Hij is lid van de Balkan-onderzoeksgroep van de Sociale Hogeschool (EHESS) in Parijs.

Albanië, van de ene wereld naar de andere’, is het derde boek dat Loïc Chauvin en Christian Raby, oprichters van de edities Écrits de Lumière, volledig wijden aan de geschiedenis van de Albanese fotografie.

Programma:

18h00 - onthaal van deelnemers

18h30 - gesprek met Loïc Chauvin en Christian Raby

19h00 – signeersessie van het oeuvre door de auteurs

19h30 - bezoek aan de tentoonstelling in het gezelschap van de auteurs

21h00 – slot

Vanaf 18u00 is de bar open.

U kunt de tentoonstelling op afspraak bezoeken gedurende een week.

Contact en info: www.konitza.eu

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ; Tel.: 0496 / 76 62 21

Agenda

Balkan Trafik festival
25-27 avril
Place de Brouckère, Bruxelles
Progamme ici
-------------

L'association en images

eagle 1.jpg

Archives