Faik Konitza

Bibliographie

Liens

Sporen van Faïk Konitza

Literaire ontmoeting met Safet Kryemadhi

Konitza vzw heeft het genoegen u uit te nodigen op een literaire ontmoeting met Safet Kryemadhi, auteur van het boek « Traces de Faïk Konitza » (Sporen van Faïk Konitza), op zaterdag 27 mei om 18u30. Deze bijeenkomst wordt gemodereerd door Kate Holman.
 
Adres : Joodse sociale Dienst, Ducpétiauxlaan 68, 1060 Brussel (Sint-Gillis)
Bar open, einde : 22u00
Voor bijkomende inlichting : e-mail : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  , Tel : 0496 76 62 21
 
Faïk Konitza
De jonge Albanese aristocraat Faik Konitza is geboren in 1875. Hij vestigde zich in 1896 in Brussel, waar hij het beroemde tijdschrift "Albanië" stichtte en leidde.
De man verleidt en fascineert zijn tijdgenoten. "Een elegante samenzweerder", volgens journalist Maurice Waleffe. "Zijn gedachten sloten aan bij de hogere Europese intelligentie”, zegt Fernand Van Langenhove, de Belgische diplomaat.
Léon Cahun zag in Konitza "een van de knapste en sterkste koppen".
André Salmon beschrijft hem als "een van de echten”, terwijl zijn vriend Apollinaire vol bewondering hem vindt als "de meest geleerde Albanees van Europa."
De jonge Konitza vond Frankrijk als zijn "intellectuele thuisland". Daar heeft het tot 1909 gepubliceerde tijdschrift "Albanië", het spoor van. Pagina’s van het tijdschrift houden informatie en tegengestelde uitspraken in over de Albanese en Balkan kwestie.
 
Traces de Faïk Konitza, Editions Ovadia 2017, 240 pp, 20 euros (te koop ter plekke)

 

Agenda

Balkan Trafik festival
25-27 avril
Place de Brouckère, Bruxelles
Progamme ici
-------------

L'association en images

Cakes.jpg

Archives