Faik Konitza

Bibliographie

Liens

Konitza vzw nodigt de ambassadeurs van Albanië en Kosovo uit: Een open dialoog met het Albanese diaspora in België

Op initiatief van  Konitza, doen hun Excellenties, Mevrouw Suela Janina, Ambassadrice van Albanië en Bernard Nikaj, Ambassadeur van Kosovo, ons de eer met een bezoek aan onze culturele associatie voor een open gesprek met het Albanese diaspora in België.

Hun Excellenties zullen het debat aangaan met het publiek over de actualiteit, de maatschappij, het burgerschap, maar ook over andere administratieve onderwerpen. Ze zullen ons informeren over hun respectievelijke capaciteiten om bepaalde legitieme en sociale aanvragen te beantwoorden van alle Albanese burgers van België.

Het kader van deze avond past in een geprivilegieerde relatie tussen de vertegenwoordigers van de diplomatische Albanese instanties in Brussel en het Albanese diaspora in België.

Deze is zeer betrokken bij de volledige integratie in het Belgische landschap, maar is vaak geconfronteerd aan legislatieve en administratieve moeilijkheden die veel te vaak ten koste gaan van de ontplooiing en het welzijn van Albanese families die gekozen hebben om in België te leven en te wonen.

Deze kennismaking zal de kans bieden aan het Albanese diaspora om een dialoog aan te gaan met de ambassadeurs en vragen te stellen zoals:

-          Welke mogelijkheden worden aan de Albanese of de Kosovaarse studenten aangeboden om hun studies verder te zetten in België?

-          Wat zijn zowel de studie- en stagemogelijkheden, als de linguïstische uitwisselingen voor onze kinderen die graag in Albanië of Kosovo zouden willen studeren?

-          Welke stappen moeten ondernomen worden om als Belgische burger van Albanese afkomst de Albanese of Kosovaarse nationaliteit te verkrijgen?

-          Hoe moet ik een kind dat in België geboren is, maar Albanese ouders heeft, in het persoonsregister inschrijven?

-          Hoe kan ik een nieuw paspoort verkrijgen op de ambassade? Is het mogelijk om andere administratieve documenten te verkregen? (geboorteakte, gezinscompositie, celibaatscertificaat, etc.)

-          Kunnen Albanese emigranten nog steeds niet stemmen voor de legislatieve verkiezingen in hun land van herkomst? Hoe ver staat dit dossier?

-          Hoe ver staan de onderhandelingen wat betreft de adhesie van Albanië aan de EU en de vrijstelling van visums voor Kosovaren?

-          En nog veel meer andere vragen…

Zaterdag 24 maart 2018 om 18u00

Adres: Avenue Ducpétiaux 68, 1060 Sint-Gillis
Informatie en reservaties : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  – GSM : 0496/ 76 62 21
(van 17u00 t.e.m. 18u30)

 

 

 

Agenda

Balkan Trafik!

Street Art inauguration

Friday 17 May 2024, 15h00

Rue de Flandres 65,

1000 Brussels 

----------------

L'association en images

eagle 1.jpg

Archives