Faik Konitza

Bibliographie

Liens

De pratende ramen

De kleine wereld van Fortstraat draait om woorden. In deze poëtische farandole zijn de ramen van de straat versierd met een regenboog aan woorden. Door middel van woorden zullen we reizen en de onvermoede werelden ontdekken die zich achter de ramen bevinden... Wanneer het raam een etalage wordt, is het leven en de persoonlijkheid van de inwoners van deze symbolische straat van Sint-Gillis dat vriendelijk aan onze ogen wordt blootgesteld.

De Fortstraat  is rijk aan een dicht netwerk van verenigingen die bescherming bieden tegen alle vormen van sociale uitsluiting. Het is deze geest die de vzw Konitza bezielt naast de andere verenigingen, de inwoners, de winkeliers en de gebruikers van de Fortstraat.

Het culturele evenement dat wij voorstellen is het resultaat van participatieve workshops voor alle leeftijden.  Ze onthulden de rijkdom en de diversiteit van de inwoners van de Fortstraat door hun woorden. Woorden die ons vertellen over de hoop, de dromen en de utopieën die ieder van ons in zich draagt. Want woorden zijn de vensters naar onze ziel.

"Nee, ik denk liever
Dat een gesloten raam
Het helpt alleen maar
Liefhebbers van elkaar houden"

Jacques Brel - De ramen

De projecten ontworpen door Konitza vzw:

  • Expo - installatie: "De woorden staan op de ramen van de Fortstraat".Een plastic en poëtische tentoonstelling.
     
  • Videocapsules "Het venster van..."

Bewoners, winkeliers en verenigingsleiders van de Fortstraat lenen zich voor het spel van de videocapsule. Voor hun raam geven ze ons, op een speelse, spontane of intieme manier, hun indrukken en gevoelens "post"-covid.De videocapsules worden gepubliceerd op de website van Konitza asbl en op sociale netwerken.

  • Theatrale voorstelling: "De Fortstraat”

De voorstelling is het resultaat van een theaterworkshop onder leiding van Zenel Laci. Het stelt voor om de Fortstraat te ontdekken als een ruimte van expressie voor de "stemlozen". Met Angélique Ricci, Afrim Jahja, Cristina Vandoorne en Carine Van Den Meersschaut.

  •  Liedje : " Fortstraat "

Dit lied gewijd aan de  Fortstraat werd gecreëerd tijdens een workshop georganiseerd door Konitza vzw. Twee artiesten, Angélique Ricci en Afrim Jahja zetten het op muziek. De teksten van het liedje zijn geïnspireerd op de woorden die zijn verzameld tijdens onze creatieve workshops en die door onze partners voor het evenement zijn georganiseerd: "De sprekende ramen van de Fortstraat . »

--------------------

 

Agenda

Balkan Trafik festival
25-27 avril
Place de Brouckère, Bruxelles
Progamme ici
-------------

L'association en images

big group 2.jpg

Archives