Faik Konitza

Bibliographie

Liens

2021

Tajine - Feta - Frites - 19

Tajine-Feta-Frites - 19

Shoqata kulturore belgo-shqiptare « Faik Konica » fton në skenë dy të rinj, një artist po leje qëndrimi në Belgjikë dhe një aktore të re. Gjithçka ndodh në Bruksel në periudhën e karantinës se madhe shkaktuar nga pandemia COVID-19.

I pari është detyruar të emgrojë për një të ardhme më të mirë, e dyta ëndërron të bëhet aktore. Dy rrugë në dukje krejt të kundërta, por ja që……

Pak nga pak lind një bashkëbisedim… Takohen dy njerëz të cilët kanë ëndrra dhe falë tyre lind shpresa që “po është e mundur”!

Nê një botë të mbyllur ku gjithçka ka ndaluar për shkak të karantinës ata vendosin të mobilizohen duke na rrëmbyer me humor në ëndrrat e tyre. Muhameti dhe Pana (Ana) me çiltërsinë e tyre, ëndrrat e tyre i japin këtij spektali ngjyrat e së të vertetës dhe tolerancës

Tajine-Feta-Frietjes – 19

De culturele vereniging Konitza uit Sint-Gillis brengt twee jongeren, een artiest zonder papieren en een jonge comediant, onder in een gesloten Brussel.

De ene heeft zijn land verlaten om hier een betere toekomst te vinden, de andere droomt ervan actrice te worden.
Twee levenspaden die alles tegenspreken en toch...   In de loop van hun verhaal, komt er een dialoog tot stand... Een ontmoeting, een dorst naar het leven die geleidelijk de hoop zal doen ontstaan dat alles mogelijk is.
In een wereld waar alles tot stilstand is gekomen, besluiten zij zichzelf in beweging te zetten en ons met humor mee te voeren in hun dromen en utopieën. Mohamed en Pana dragen er dankzij hun levensvreugde toe bij dat deze show accenten van waarheid en verdraagzaamheid krijgt.