Faik Konitza

Bibliographie

Liens

Shfaqje teatrale

Ditari e nje gruaje Kosovare

Sipas librit te Sevdije Ahmeti

Me rastin e “Les Escales Balkaniques”

Ne sallen Molière : 2, rue d’Aumale – 1070 Anderlecht (Bruxelles)

Ju ftojme te merrni pjese ne shfaqjen e pjeses teatrale « Le journal d’une femme de Kosovo ».

Shfaqja jeper diten e premte me 28 maj 2010 ne oren 19h30

 

Skenografia : Zenel Laçi

Adaptimi : Safet Kryemadhi

Interpreton : Anila Dervishi

Muzika : Afrim Jahja

Video: Nimetulla Perlaku

Kostumet: Elona Meshi

Aksesuare: Skender Hyseni

Illustroi: Kader Pagarusha

Grafist: Skender Konjuvca

Producent: Gabrielle Dailly

« Le journal d’une femme de Kosovo », eshte nje performance teatrale e inspiruar nga kronika e Sevdije Ahmetit, militante e te drejtave te njeriut ne Kosove. Ditari i saj eshte mbajtur pergjate luftes se Kosoves. Nje grua, nje e vetme ne kete bote, deshmon perpara te gjitheve ate qe ka jetuar populli i saj. Ajo na pershkruan tmerrin e spastrimit etnik ne Kosove ne ate periudhe. Sevdije Ahmeti merr si deshmimtare mediat, politikanet, organizatat e te drejtave te njeriut, OJQ-te..., duke bere nje inventar te dokrrave politike dhe qeveritare.

Ne kete pjese teatrale denoncohen cmendurite nacionaliste dhe krimet qe rrjedhin prej tyre. Kjo shfaqje tenton te veri spektatorin perpara pergjegjesise ne raport me tmerret e jetuara prej luftes.

« Sevdije Ahmeti eshte liria vete. Kronika e kesaj sakrifice kolektive eshte deshmia me autentike qe kam njohur. Kete grua e respektoj me shume se cdo gje tjeter ne bote. »  Bernard Kouchner

Me mbeshtetjen dhe ndihmen e Shoqates Kulturore KONICA.

Kontakt : 02/526.83.30   Per me shume informacion: www.konitza.eu

COMMUNE D’ANDERLECHT – KONITZA asbl – DEMOCRATIE PLUS

Agenda

Balkan Trafik!

Street Art inauguration

Friday 17 May 2024, 15h00

Rue de Flandres 65,

1000 Brussels 

----------------

L'association en images

cutting cake.jpg

Archives